fbpx

Szolgáltatások

GYÓGYTORNA
1
Stúdiónkban magasan képzett gyógytornászaink egyéni állapotfelmérés alapján, személyre szabott gyógytornaprogram szerint kezelik pácienseinket. A kezelések során a probléma gyökerét keressük, a fájdalom okát oldjuk meg a tünetek folyamatos csökkentésével.
 • Balesetek, traumák után (húzódások, rándulások, ficamok)
 • Műtétek előtt és után (keresztszalag-pótlás, protézis, ízületi tisztítások, stb.)
 • Gerincproblémák (lumbágó, ischiász, gerincferdülés, porckorongsérv, tartáshibák, derékfájás, nyakfájdalmak)
 • Ízületi problémák (befagyott váll, tenisz- vagy golfkönyök, csípő- vagy térdízületi kopásos panaszok)
 • Tartásproblémák esetén
 • Sportsérülések esetén
 • Prevenciós céllal (sportolók számára)

Leletek és kényelmes sportruházat! Másra nincs szükség. Rendelőnkben zárható öltözőszekrények és zuhanyzó is található a kényelem érdekében.

Terapeutáink kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a kezelések egyéni igényeknek és állapotnak megfelelőek legyenek. Fájdalomtól tartani nem kell, az alapos vizsgálat során meg fogjuk találni azt a módszert, amivel kellemetlenség nélkül a legnagyobb hatékonysággal gyógyítjuk meg a problémás területet.

MANUÁLTERÁPIA
1
A manuálterápia számtalan mozgásszervi probléma esetén nyújt megoldást. A vizsgálat során a testtartás vizsgálat után ortopédiai tesztek következnek: ízületi mozgások, szalagok, izmok vizsgálata után alakul ki a funkcionális diagnózis, mely a kezelés menetét határozza meg. A kezelés kötőszövetek oldásából, izmok lazításából és nyújtásából, ízületek mobilizációjából és manipulációjából áll.

Manuálterapeuta csak orvos és diplomás gyógytornász lehet, aki a Semmelweis Egyetem által akkreditált 2 éves továbbképzést elvégzi, és vizsgát tesz az Ortopédiai Klinikán. A továbbképzés során számtalan elméleti és gyakorlati vizsgát tartalmaz, így biztosítva az alapos felkészülést bármilyen mozgásszervi probléma esetén. Csontkovácsnak bárki nevezheti magát, hiszen jogilag nem szabályozott, akár egészségügyi előképzettség nélkül is.

Az első találkozó alkalmával a panaszok alapos megbeszélése után részletes, teljes testre kiterjedő mozgásszervi vizsgálat történik. Ezután a kezelés menetének megbeszélése, a célok meghatározása következik. Természetesen az első alkalommal megkezdjük a gyógyítás folyamatát a megfelelő kezelő fogások segítségével – és nem engedjük el a pácienst házi feladatok nélkül.

Ezt a probléma jellege nagyban meghatározza, de a javulás már az első 1-2 alkalom után látványos. A kezelések ütemezését és számát az első alkalommal meghatározza a terapeuta.

ELSŐ ÁLLAPOTFELMÉRŐ VIZSGÁLAT
1
Az első alkalom, az első benyomás minden élethelyzetben nagyon fontos, mondhatni vízválasztó lehet. Nincs ez másképp a páciens és a gyógytornász esetében sem.

Amire szükségünk van: korábbi leletek, képalkotó vizsgálatok felvételei, kényelmes ruha. Cipőre nem minden esetben van szükség, de az első alkalommal érdemes magunkkal hozni azt is.

Kb. 15-20 perc amíg “csak” beszélgetünk. A megfelelő terápia kiválasztásához elengedhetetlen a páciens kórtörténetének megfelelő ismerete. A beszélgetés során olyan dolgok is kiderülhetnek, amikre olykor az alapos vizsgálattal sem derül fény, például az ülőmunka okozta káros hatások, sportolás közbeni sérülési mechanizmus vagy egy baleset leírásának története.

Meg kell ismernünk a páciens életvitelét, az aktuális állapotát, panaszainak minden apró részletét és azt, hogy azok hogyan és mire mutatnak változást. Meg kell határoznunk egy közös reális célt, amire a terápia során mindketten (vagy szükséges esetén az orvossal együttműködve) törekszünk. Ezt követően kb. 20-25 perc a vizsgálat, tesztelés célirányosan, de az egész testre kiterjedően, hogy komplex képet kapjunk.

Azután ismét beszélgetés kb. 5-10 percben, amiben a terapeuta érthető formában elmagyarázza a páciensnek a panaszai kialakulásának lehetséges okait valamint azok megoldására a megfelelő terápiát és esetleges életmódbeli tanácsokkal látja el.

Fontos, hogy a páciens értse mit és miért csinálunk, motivált legyen a saját érdekében. Ha ez megvan az már fél sikernek mondható!

Ha a páciens is úgy szeretné, megejtjük az első kezelést rögtön a vizsgálat után. Ez kb. 25-50 perc.

Házi feladat is előfordulhat! Otthon is elvégezhető, könnyen megjegyezhető, a gyógyulást támogató előre megbeszélt feladatokkal.

Az első alkalom kész is. A terápia rendszeressége, a következő időpont megbeszélése és a páciens kérdéseinek megválaszolásával zárul az első találkozás!

SPORTREHABILITÁCIÓ
1
A sportolók életében gyakran sajnos nem ismeretlen fogalom a rehabilitáció. A gyógytornász, sportfizioterapeuta – természetesen folyamatos együttműködésben az orvossal és az edzővel – a sérülés első pillanatától kezdve a pályára való visszatérésig segíti a sportoló gyógyulását, panaszainak megszűnését, az újrasérülés esélyének minimalizálását és a teljesítmény visszaszerzését.
 • sérülés után az optimális gyógyulást támogatásának érdekében
 • műtétek előtt, a minél jobb műtéti eredmény eléréséhez
 • műtét utáni rehabilitációhoz
 • ismételt sérülések esetén (többszöri bokaficam)
 • túlterheléses panaszok esetén (ugrótérd, teniszkönyök, stb.)
 • derékfájás, lumbágó, sérv, ischiász esetén
 • prevenciós célzattal, a sérülések elkerülésének érdekében

A panasz jellegétől függően az első találkozó alkalmával felállítunk egy rehabilitációs tervet, mely tartalmazza az adott sérülés kezelésének protokollját, figyelembe véve az egyéni tényezőket, célokat, sportági specifikumokat. A rehabilitáció minden esetben olyan funkcionális edzéselemeket tartalmaz, amely felkészíti a sportolót a pályára való visszaintegrálásra, segíti a teljesítmény megtartását és természetesen helyreállítja a sérült ízület állapotát.

SPORTPREVENCIÓ
1
Sportolóként hasonló, repetitív mozgásokat végzünk edzéseink során, mely gyakran vezet túlterheléses panaszokhoz az izomegyensúly felborulása miatt. Ezen kívül számolnunk kell egyéb traumás sérülések – ficamok, szalagsérülések, izomproblémák – megjelenésével is, ha nem fordítunk kellő figyelmet azok megelőzésére.

Sportprevenciós programjaink segítségével a nem-kontakt sérülések esélyének minimalizálása a célunk. Ehhez a program összeállítása előtt egy alapos állapotfelmérést végzünk, mely az alapos kikérdezésen, testtartás vizsgálaton és ortopédiai teszteléseken túl dinamikus mozgásvizsgálatot is végzünk. A tesztekből megállapíthatóak izomgyengülések és -rövidülések, inaktivitások, hibás mozgásminták, melyek korrigálásra szorulnak.

Kiemelt figyelmet kell fordítanunk az utánpótlás korú sportolók sérülésmegelőzésére, hiszen a növekedés során gyakran az izmok és az inak nem tudják követni a csontok növekedésének ütemét, így a sérülések rizikója növekszik. A megfelelő SMR henger használattal és személyre szabott nyújtási technikák elsajátításával csökkenteni tudjuk ezt a faktort.

Várjuk minden sportolót, aki szeretné sérülésmentesen, minél kevesebb panasszal és növekvő teljesítménnyel végigcsinálni a karrierjét!

LÖKÉSHULLÁM TERÁPIA
1
A lökéshullám terápia napjaink egyik legmodernebb gyulladás- és fájdalomcsillapító fizikoterápiás módszere. A javulás már egy-két kezelés után észlelhető.

A kezelés során a fájdalmas területet célzottan akusztikus hullámokkal kezeljük, melyek a keringés javulását, így fájdalomcsillapítást és a gyulladás csökkenését érik el a szövetekben.

A Zimmer enPuls 2.0 lökéshullám gépnek a kezelési paraméterei egyénre szabottak, így célzottan tudjuk az adott panaszkört kezelni. A terápia eredményességének érdekében terapeutáink gyógytornával és manuálterápiával teszik teljeskörűvé a gyógyulás folyamatát.

 • • sarkantyú, plantaris fasciitis
  • teniszkönyök, golfkönyök
  • meszes váll
  • fájdalmas trigger pontok
  • izomszakadások, húzódások
  • ugrótérd
  • Achilles-ín gyulladás
  • egyéb túlterheléses, gyulladásos panaszok
MOZGÁSSZERVI EGÉSZSÉGNAP KÜLSŐS HELYSZÍNEN
1
A népesség 60%-a szenved élete során legalább életében egyszer 1 hétnél tovább tartó derék- vagy hátfájástól, így a betegállomány leggyakoribb okává a derékfájás vált. A panaszok megelőzhetők és kezelhetők.

Gyógytornász-manuálterapeuta csapatunk segítségével mozgásszervi szűrések lebonyolítását, valamint ergonómiai előadást és egyéni tanácsadást végzünk rendezvényeken, sporteseményeken, egészségnapokon.

Sporteseményeken tartandó mozgásszervi szűrések magukban foglalják a testtartás vizsgálatot, a terápiás tanácsadást, valamint Funkcionális Mozgásminta Szűrést. A Funkcionális Mozgásminta Szűrés segítségével egy egyszerű pontozási rendszer segítségével képet kaphatunk a izmaink és ízületeink teljes állapotáról.

Írjon Nekünk