fbpx
SPORTPREVENCIÓ
1
Sportolóként hasonló, repetitív mozgásokat végzünk edzéseink során, mely gyakran vezet túlterheléses panaszokhoz az izomegyensúly felborulása miatt. Ezen kívül számolnunk kell egyéb traumás sérülések – ficamok, szalagsérülések, izomproblémák – megjelenésével is, ha nem fordítunk kellő figyelmet azok megelőzésére.

Sportprevenciós programjaink segítségével a nem-kontakt sérülések esélyének minimalizálása a célunk. Ehhez a program összeállítása előtt egy alapos állapotfelmérést végzünk, mely az alapos kikérdezésen, testtartás vizsgálaton és ortopédiai teszteléseken túl dinamikus mozgásvizsgálatot is végzünk. A tesztekből megállapíthatóak izomgyengülések és -rövidülések, inaktivitások, hibás mozgásminták, melyek korrigálásra szorulnak.

Kiemelt figyelmet kell fordítanunk az utánpótlás korú sportolók sérülésmegelőzésére, hiszen a növekedés során gyakran az izmok és az inak nem tudják követni a csontok növekedésének ütemét, így a sérülések rizikója növekszik. A megfelelő SMR henger használattal és személyre szabott nyújtási technikák elsajátításával csökkenteni tudjuk ezt a faktort.

Várjuk minden sportolót, aki szeretné sérülésmentesen, minél kevesebb panasszal és növekvő teljesítménnyel végigcsinálni a karrierjét!

Írjon Nekünk