fbpx
MANUÁLTERÁPIA
1
A manuálterápia számtalan mozgásszervi probléma esetén nyújt megoldást. A vizsgálat során a testtartás vizsgálat után ortopédiai tesztek következnek: ízületi mozgások, szalagok, izmok vizsgálata után alakul ki a funkcionális diagnózis, mely a kezelés menetét határozza meg. A kezelés kötőszövetek oldásából, izmok lazításából és nyújtásából, ízületek mobilizációjából és manipulációjából áll.

Manuálterapeuta csak orvos és diplomás gyógytornász lehet, aki a Semmelweis Egyetem által akkreditált 2 éves továbbképzést elvégzi, és vizsgát tesz az Ortopédiai Klinikán. A továbbképzés során számtalan elméleti és gyakorlati vizsgát tartalmaz, így biztosítva az alapos felkészülést bármilyen mozgásszervi probléma esetén. Csontkovácsnak bárki nevezheti magát, hiszen jogilag nem szabályozott, akár egészségügyi előképzettség nélkül is.

Az első találkozó alkalmával a panaszok alapos megbeszélése után részletes, teljes testre kiterjedő mozgásszervi vizsgálat történik. Ezután a kezelés menetének megbeszélése, a célok meghatározása következik. Természetesen az első alkalommal megkezdjük a gyógyítás folyamatát a megfelelő kezelő fogások segítségével – és nem engedjük el a pácienst házi feladatok nélkül.

Ezt a probléma jellege nagyban meghatározza, de a javulás már az első 1-2 alkalom után látványos. A kezelések ütemezését és számát az első alkalommal meghatározza a terapeuta.

Írjon Nekünk