fbpx
new
Nyakfájdalom (1. rész)
1

Mindannyian megtapasztaljuk életünk során rövidebb-hosszabb ideig a gerincünk valamely szakaszának a fájdalmát.
A héten a nyakfájdalmak okát és megoldási lehetőségeit fogjuk boncolgatni!

Mik lehetnek a nyaki fájdalmak okai?

Mint minden gerincpanasznak, így általában a nyaki fájdalmak okának sem lehet egy konkrétumot megnevezni, általában több tényező együttesen okozza a kialakulását.
Nézzük át azonban azokat a leggyakoribb dolgokat, melyek a probléma megjelenéséhez vezetnek!

1. Nem megfelelő párna használata

Alvással töltjük életünk – jobb esetben – egyharmadát, ezért a megfelelő matrac és párna választása elengedhetetlen testünk egészségének védelme érdekében.
Tökéletes párna nincs! A legegyszerűbb, ha terapeutánk segítéségét kérjük a megfelelő párna kiválasztásában.
A következő blogbejegyzésünkben egy bővebb összefoglalót olvashattok róla, hogyan is választhatjátok ki a számotokra legtökéletesebbet.

2. Egyoldalú terhelés

A hosszú ideig monitor előtt vagy autóban ülés rendszeresen néhány izmot túlterhelődésre, rövidülésre, néhányat pedig inaktiválódásra, túlnyúlásra kényszerít.
Emiatt fontos, hogy napközben is több alkalommal mozgassuk át magunkat, nyújtsuk meg a túlfeszülő izmokat, hogy elkerülhető legyen a fájdalom.
Youtube csatornánkon megtalálhatjátok a rövid irodai tornánkat, mely a mindennapokba beillesztve rengeteget segíthet a megelőzésben! KATT!

3. nem megfelelő ergonómia

Járhatunk bármilyen kezelésre, tornáztathatjuk a nyakunkat bármennyit, választhatjuk a legideálisabb párnát,  ha nem megfelelően van berendezve a munkakörnyezetünk, amiben a napunk nagy részét töltjük, akkor minden hiába! Korábbi cikkünkben ITT megválaszoljuk, hogy mire is kell odafigyelni:.
És persze egy cikk arról is, ha otthonról dolgoznál, ezt ITT tudod megnézni.

4. tartáshiba

A nem megfelelő tartás következményesen semmi jóhoz nem vezet: előbb vagy utóbb csökkenti a mobilitást, bizonyos izmok túlterhelődését és feszülését okozza.
Tipikus tartáshiba például az előrehelyezett fejtartás, mely az úgynevezett „banyapúpot” okozhatja: a nyak és a hát átmeneténél úgy tűnik, mintha „kiállna” egy csigolya és körülötte megvastagodnak a szövetek.
Erről is olvashattatok már oldalunkon, KATT ide, ha esetleg még nem.

Következik a második részünk a témában.

facebook:        https://www.facebook.com/testmesterstudio/
instagram:      https://www.instagram.com/testmesterstudio/

Értő kezekben az egészség.

Related Posts

Leave a comment