fbpx
TestMester Stúdió Blog
Professional female physiotherapist giving shoulder massage to b
Sokak életének megkeserítője – a befagyott váll
1
Mit is jelent?

A befagyott váll az ízület mozgásterjedelmének csökkenését jelenti, amely az esetek nagy többségében fájdalommal is jár. Gyakran a beteg a karját képtelen oldalra emelni és a háta mögé vinni, ezzel jelentősen megnehezítődnek a mindennapi tennivalók: akár az öltözködés, tisztálkodás is kihívássá válhat.

Mitől alakulhat ki?

A betegség számos más probléma kísérőtünete is lehet: reumatológiai kórképek, a nyaki gerinc elváltozásai is okozhatnak ilyen panaszt, de gyakran önállóan a váll megbetegedése okozza a mozgásbeszűkülést és a fájdalmat. Korábbi traumák, például a rotátor köpeny szakadása és a rehabilitáció elmaradása jelentősen növeli a kialakulás veszélyét.

Mit tehetünk? Kihez kell fordulnunk?

Szerencsére ma már a leggyakoribb esetekben műtéti megoldás nélkül megszüntethető a gond. A fejlett rehabilitációs eljárásoknak köszönhetően a gyógytorna és a manuálterápia kombinációja teljes gyógyuláshoz vezethet, ezért ilyen szakembert érdemes megkeresnünk, aki szükség esetén orvos bevonásával, akár képalkotó eljárások segítségével a probléma gyökerét megkeresve nyújt megoldást.

Minél előbb, annál jobb! Az ilyen probléma nem gyógyul magától, mindenképp szakember bevonása szükséges – minél nagyobb a mozgásterjedelem csökkenése, annál lassabb ütemben tudunk haladni a gyógyulás útján, ezért az első panaszok megjelenése után keressük fel gyógytornászunkat!

facebook:    https://www.testmesterstudio.hu/
instagram:  https://www.instagram.com/testmesterstudio/

Related Posts

Leave a comment