fbpx
TestMester Stúdió Blog
Tart

Tartásjavító pántok, övek, eszközök. Hordjam vagy ne hordjam?

1

Minden felületen szembe találkozhatunk olyan hirdetésekkel, amelyek a tökéletes testtartást és a panaszmentes terhelhetőséget ígérik számunkra.

Egy megrendelhető, néhány pántból álló eszköz vajon tényleg megoldást tud nyújtani a panaszainkra?

Sajnos nem, a világ nem ilyen egyszerű. Sőt, ezekkel az eszközökkel gyakran többet ártunk, mint használunk! A felhelyezés után az eszköz az adott ízületet a megfelelő helyzetbe kényszeríti – például hátrahúzza a vállainkat ülés közben –  de ezzel nem tanítjuk meg a testünknek, hogy amikor éppen nem használjuk a tartásjavítónkat, hogyan is kell dolgoznia. Az izmok az adott ízület körül inaktiválódnak, gyengülnek, tartós eredményt segítségükkel semmiképp sem érhetünk el.

Biztos nincs kivétel?

De. Kivételt ezek alól egyedül a gerincferdülés kezelésében használatos korzettek jelentenek, melyek aktív korrekcióra sarkallják a törzsizmokat, így erősítve őket az egész nap folyamán a megfelelő, korrigált helyzetben. Ezek a korzettek mindig egyénre szabottan készülnek, és folyamatos változtatást, kontrollálást igényelnek a javulás mértékének ütemétől függően.

Minden más, egyszerűnek tűnő megoldással a várt eredmények elmaradnak. Mozgásszervi problémára mozgás nélkül nem találhatunk megoldást!

További tanácsért bátran forduljatok hozzánk!

Facebook:   https://www.facebook.com/testmesterstudio/
Instagram:  http://instagram.hu/testmesterstudio

Related Posts

Leave a comment