fbpx
TestMester Stúdió Blog
kicsi
A felső keresztezett szindróma avagy magadra ismersz?
1

A már általunk említett „banyapúp” vagy “monitorpúp” lehet az egyik következménye az úgynevezett felső keresztezett szindrómának. Elég rosszul hangzik, ugye? Pláne, hogy az is!

De pontosan mi is ez?

Felső keresztezett szindrómával gyakran találkozunk a munkánk során. A sok telefon-, laptop- és számítógép használat észrevétlenül rossz testtartást kölcsönöz a napunk elég nagy részében. Sajnos a vezetés vagy az otthoni a TV nézés is segíteni tudja ennek a problémának a kialakulását. A mellizmok és a hátulsó nyakizmok megrövidülnek, fájdalmasan feszessé válnak. Míg a mély nyakizmok valamint a felső háti szakasz izmai pedig elgyengülnek és túlnyúlnak, azaz IZOMEGYENSÚLY FELBORUL. Ez önmagában már hát- és nyak-, valamint fejfájást, szédülést tud okozni, de hosszútávú hatásként visszafordíthatatlan elváltozásokat okozhat az ízületben.

Megelőzés, megelőzés és megelőzés

Ha ülőmunkát végzünk, mindenképp oda kell figyelnünk, a megelőzésre! Ehhez nyújt segítséget például irodai átmozgató tornánk.

Dobd fel a home office-od egy frissítő tornával!

Dobd fel a home office-od egy frissítő tornával!Tegnapi posztunkból megtudhattatok, mire kell figyelni az otthoni munkakörnyezet berendezésénél. Ma nézzünk egy rövid, átmozgató tornát, amivel otthon is felfrissithetitek magatokat munka közben!Ha tetszett a videó jöhet a like és megosztani is ér! :)#testmesterstudio#ertokezekbenazegeszseg#homeoffice#otthonitorna

Uverejnil používateľ TestMester Stúdió Štvrtok 23. apríla 2020

 

Ha már kialakult a gond, akkor se aggódj, tudunk segíteni!
Hamarosan, videó formájában is kaptok is hozzá néhány gyakorlatot, hogy otthon is el tudjátok kezdeni a gyakorlatok segítségével a tartásotok javítását!

Related Posts

Leave a comment