fbpx
TestMester Stúdió Blog
blog-smr
Miben segíthet az SMR henger?
1
Rehabilitáció, megelőzés

Az izmok optimális működéséhez rugalmas, laza kötőszövetre van szükség, ehhez nyújt megfelelő segítséget a henger. A régi sérülésekből eredő ízületi és izomproblémák jó kiegészítő terápiájának az egyik eszköze lehet. A regenerációs folyamat felgyorsulását eredményezi, minőségét javítja.

Mozgásterjedelem növelés

A rendszeres hengerezés segítségével könnyebb és fájdalommentes mozgás érhető el. A merev ízületek rugalmasabbak és lazábbak lesznek. Az izomláz intenzitása enyhíthető, megszüntethető. Edzés előtt, után és közben is használható, de a bemelegítést nem helyettesíti!

Testtartás és testtudat javítása

Az egyoldalú terhelésekből vagy az ülő foglalkozásból eredő problémák javítására, korrekciós gyakorlatok végzéséhez kitűnő eszköz.

Fájdalomcsökkentés

Az ízületi- és izomfájdalmak kezelésében is segítséget nyújthat. A lágyrészekben lévő feszültségek oldásával fájdalomcsillapító hatása érvényesül.

Stresszoldás, közérzetjavítás

Az izomzatban és a kötőszövetben felgyülemlett feszültség megszüntetésével könnyen oldhatjuk az ebből eredő stresszt. A stressz megszüntetése a testben kihat a gondolkodásunkra és az érzelmeinkre is, így a stressz oldásával biztosíthatjuk a jó közérzetet is.

Nyirok- és vérkeringés javítása

A méregtelenítésben szerepet játszó nyirokrendszer működését segíti, a vérkeringést fokozza.

Sportteljesítmény növelése

A kötőszövet rugalmassága biztosítja az izom erejét. A feszültségek feloldásával növelhető az izomerő, ennek következtében javul a teljesítmény.

A henger helyes használata érdekel?
Keresd bátran gyógytornászainkat!

Related Posts